Over Max

10100

Leuk dat je even de tijd en moeite neemt om te kijken wie achter deze weblog zit.

Mijn naam is Max. Max van 10100. 10100 (tien honderd) is mijn persoonlijke lifestyle weblog.

Ik vond het leuk om over van alles en nog wat te schrijven. Inmiddels schrijf ik niet meer op dit blog en heb ik veel van mijn gepubliceerde blogs opgeruimd en offline gehaald.

Onderstaande tekst is oud, maar laat ik hier wel staan zodat je wat over de achtergrond van mijn blog kan lezen.

Teksten en foto's

Alle teksten schrijf ik zelf en alle foto's zijn door mijzelf geschoten. Ik hou niet van perfecte stockphotos en daarom schiet ik de meeste foto's zelf, gewoon met een smartphone. Ook mijn eigen foto's hoeven niet perfect te zijn. Zijn ze onscherp? dan maar onscherp. Zijn de de kleuren niet mooi? So be it. Het leven is niet perfect en mijn teksten en foto's ook niet. Het leven is niet zoals iedereen je op Instagram, Facebook of Pinterest wil laten geloven. Mijn teksten en foto's mag je pas gebruiken na toestemming. Neem daarom even contact met me op voor dat je iets gebruikt.

Gelukkig zijn & genieten

De rode draad van deze weblog is gelukkiger worden, de weg er naar toe en gelukkig blijven, hoewel veel blogposts over van alles en nog wat gaan.

Hoe vaak hoor je niet in je directe omgeving dat iemand een erge ziekte heeft gekregen of erger nog dat iemand is overleden. Ik hoor het te vaak. En het raakt mij. Het treft niet alleen mensen die een heel lang en gelukkig leven achter zich hebben, maar vaak ook jonge mensen. En vaak neem ik me voor bewuster, liefdevoller en gelukkiger te leven en van heel veel kleine dingen te genieten, want als je terugkijkt op het leven kom je er misschien wel achter dat dat de grote dingen zijn geweest. Maar als snel verval ik weer in het oude patroon en gaat alle aandacht uit naar de dagelijkse dingen.

Ik ben al redelijk gelukkig. Ik heb een lieve echtgenote (Eva) en twee gezonde kinderen (Wouter (7) en Jasper (5)) waar ik heel veel van hou. Eén van de jongens is gediagnosticeerd met Autisme Spectrum Stoornis (ASS), dat maakt de opvoeding zeker een stuk zwaarder, maar daarnaast is er ook een hoop lol. Ik woon leuk in een koopwoning aan vaarwater, heb een baan, heb twee auto's voor de deur. Maar ik kan best nog een beetje gelukkiger worden vind ik. En ik kan best meer genieten van kleine en grote dingen. En dat zit hem niet in geld of spullen, maar ik zoek het in mijzelf.

Ziekte van Ménière

In 2011 kreeg ik de ziekte van Ménière. Een aandoening aan één van mijn evenwichtsorganen. Daardoor ben ik elke dag duizelig en ben regelmatig zó duizelig dat ik alleen nog maar kan liggen en moet wachten tot het over gaat. Dan ben je al snel een uurtje of 2 a 3 verder. Daarnaast heb ik veel last van tinnitus; ik hoor twee harde pieptonen die niet bestaan. En ik heb last van een behoorlijk gehoorverlies. Het is gelukkig niet levensbedreigend en daar ben ik heel blij mee. Het heeft wel even geduurd voordat ik mijn aandoening accepteerde. Door deze aandoening heb ik geleerd met de dag te leven. Ik ben me gaan realiseren dat het leven kwetsbaar is en dat ik bewuster wil leven en meer wil genieten van de mensen om mij heen en de dingen die ik doe.

10100?!

10100 betekent niets. Ik wilde een algemeen, niets zeggende, domeinnaam die niets betekent. Dat is wel gelukt denk ik. Met dit domeinnaam kan ik alle kanten uit.

Contact

Heb je suggesties of opmerkingen voor mijn blog, stuur dan gerust een berichtje.

Groeten,

Max