Zelfgemaakte verse frites uit de Airfryer

In ons gezin eten we regelmatig frietjes of frites, patat of hoe je ze maar wil noemen. We bakken ze in de Airfryer of in de oven. De frituurpan hebben we al heel lang geleden de deur uit gedaan. Frites bakken in de Airfryer of oven is wat minder ongezond of wat gezonder, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

De frites maken we het liefst zelf vers van aardappelen. Als we eens erg weinig tijd hebben dan gebruiken we ons voorraadje diepgevroren oven frites uit de vriezer.

Ik dacht altijd dat zelf verse frites maken en bakken heel veel werk is, maar dat valt heel erg mee. Het vergt wat meer voorbereiding, maar echt lang ben je er niet mee bezig. Bij frites uit de diepvries hoef je natuurlijk veel minder te doen, maar de vers gemaakte frites zijn zoveel lekkerder! Daar heb ik wel wat meer werk voor over.

Lees verder voor het recept...

Pasta met spinazie, spekjes en Boursin Cuisine roomkaas

Met mijn recept voor pasta met spinazie, spekjes of zalm en Boursin Cuisine roomkaas heb je snel een makkelijke maar overheerlijke maaltijd op tafel.

Soms heb je niet zo veel tijd of zin om uitgebreid te koken. Of je bent na een lange dag te moe om een moeilijke maaltijd te koken. Maar toch wil je iets vers op tafel zetten. Dan is dit een goed recept, want dit recept is snel klaar en je hebt maar 4 ingrediënten nodig! Daarnaast is dit gerecht met pasta met spinazie, spekjes en Boursin Cuisine echt heerlijk!

Gevolgen van de ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière heeft een enorme impact op je leven. Wat zijn de gevolgen als je last hebt van aanvallen van draaiduizeligheid? Belangrijke fundamenten zijn er ineens niet meer. Kun je nog wel op je gevoel vertrouwen? Kun je nog wel alleen van huis? Stel dat je een aanval van draaiduizeligheid krijgt, wat doe je dan? Dat zijn zomaar een paar vragen die acuut opspelen als je de ziekte van Ménière nog maar kort hebt.

Eerder schreef ik al dat de ziekte van Ménière duizeligheid, tinnitus en gehoorverlies tot gevolg heeft. Dit zijn bijna standaard de lichamelijke gevolgen waar je mee te maken krijgt als je de ziekte van Ménière hebt. Deze drie dingen hebben elk een eigen impact op je leven. Je vertrouwde leven wordt als het ware van drie kanten aangevallen. Ik weet zeker dat iemands leven met Ménière niet meer hetzelfde is als daar voor.

Per "aanvaller" zal ik aangeven wat je kan verwachten. Ik ben van mijn eigen situatie uitgegaan...

Super lekkere Snickers cake

Oké het is bijna pakjesavond en veel mensen vieren Sinterklaas dit weekend al, dan verwacht je een recept wat toch een beetje in dat thema past. Niet op 10100! Vorige week hebben we zelf kruidnoten gebakken. Die waren lekker! Maar natuurlijk geen foto's van gemaakt in alle opwinding. En het recept is ook nog eens kwijt.

Laatst hadden we een super lekkere Snickers cake gemaakt. De cake was echt super lekker en daarom geef ik je hierbij het recept. Dat de Snickers cake lekker is, is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat er 4 of 5 Snickers in gaan.