Moestuin 2017

Dit is de eerste en misschien wel de laatste blogpost in 2017 over onze moestuin. Het gaat namelijk niet goed met de moestuin.

In het voorjaar had ik tomatenplantjes, paprikaplantjes, courgettes, komkommer, watermeloen en peultjes binnen onder glas gezaaid. Alles kwam heel mooi op en groeide goed. Eenmaal buiten geplant, zijn ze direct de eerste dag/nacht opgegeten door slakken.

De meeste zaden die ik direct buiten in de bakken heb gezaaid ontkiemen helemaal niet. Ik had spinazie, kropsla, veldsla, rucola, wortel en paksoi gezaaid, maar er komt niets boven. Prei en rode biet ontkiemden wel, maar ze blijven een paar millimeter groot en groeien totaal niet verder.

Een aantal planten gaan wel goed en hopelijk levert dat nog een mooie oogst op...

Rentemiddeling

Onze hypotheekverstrekker doet sinds kort aan rentemiddeling! Doen of niet?! We hebben een vrijblijvende berekening opgevraagd, daarna lang zitten denken, rekenen, een offerte opgevraagd en die ondertekend!

Op onze hypotheek rust een behoorlijk hoog rentepercentage. Dat vinden we nu dan hè. Toen we de hypotheek 5 jaar geleden afsloten vonden we het rentepercentage laag. Dat kon vast niet veel lager worden, dachten we nog. Inmiddels zijn de hypotheekrentepercentages nog een stuk lager geworden en écht historisch laag. Voor de aflossingsvrije hypotheekdeel hadden we de rente voor 10 jaar vastgezet. We zijn nu dus op de helft.

Wat is verstandig? De boete ineens betalen of rente middelen? Na lang denken en rekenen zijn we er wel uit.

Per 1 juni 2017 gaat de nieuwe rente in! Gisteren kregen we nog eens een schriftelijke bevestiging omdat het bedrag aan rente in juni anders (lager!) is ten opzichte van de maand mei.

Pinkstervakantie 2017

In de Pinkstervakantie zijn we een weekje op vakantie geweest in Drenthe. We verbleven in vakantiepark Het Hart van Drenthe in Zwiggelte. Het park ligt aan het Oranjekanaal en in de buurt van Westerbork en museumdorp Orvelte.

Zoals de naam van het vakantiepark al aangeeft is dit een ideale plek om Drenthe te verkennen.

We keken al een hele tijd uit naar de Pinkstervakantie. In januari werd duidelijk dat we deze vakantie een weekje naar dit park gingen, dus we konden er geruime tijd naar toe leven.

We hebben lekker rustig aan gedaan, zijn even lekker bijgekomen én hebben een aantal leuke dingen gedaan...

Lekker varen

Met het mooie weer van de afgelopen dagen is het tijd om met ons bootje te varen. We hebben het bootje op Hemelvaartsdag daarom weer te water gelaten.

We wonen aan het water en toen we dit huis kochten kwam een lang gekoesterde wens van mij uit. Ik vind het heerlijk om in de achtertuin te zitten en naar voorbij varende bootjes te kijken. De zon op je huid voelen. Koffie of thee erbij. Even groeten. Fantastisch.

Als je aan het water woont, wil je op een gegeven moment een bootje. Zo gaat dat.

Ons bootje is een simpel klein aluminium bootje van 3.7 meter (12 feet). Ondanks dat het een simpel, klein en spartaans bootje is ben er blij en tevreden mee. Het gaat mij om het buiten zijn. Lekker varen. Ontspannen. Genieten van het water. Soms alleen, soms met de jongens, soms met ons vieren. Ik vind dat plezier en geluk niet veel geld hoeft te kosten.