2 maanden zonder social media

| | 1 Reactie

Sinds 2 maanden ben ik gestopt met Facebook en Twitter. En het bevalt heel erg goed.

Voordat ik stopte bekeek ik een paar keer per dag alle updates, volgde een aantal linkjes en dat was het. Ik plaatste zelf eigenlijk heel erg weinig meer. Geen behoefte meer aan.

Steeds vaker nadat ik de updates had bekeken vroeg ik me af wat ik precies had gezien. Ik kwam tot de conclusie dat er eigenlijk heel erg weinig interessante informatie tussen zat. En heel veel advertenties. Als ik dan terug dacht aan wat ik had gezien, dan kon ik niets terughalen. Had ik andere mensen, blogs en bedrijven moeten volgen? Ik kon veel mensen en bedrijven uit mijn vriendenlijst verwijderen. Ik denk niet dat het een ander beeld had opgeleverd. Ik kon ook mijn account verwijderen. Ik heb mijn accounts nog wel, maar ik doe er niets meer mee. Ik doe het eerst maar even zo.

De tijd die ik besteedde aan Facebook en Twitter was toch al snel een uur en soms wel 2 uur per dag. Je bent bang dat je iets mist. Als ik eens uit ga van anderhalf uur per dag. Dat is dan toch gauw ruim 10 uur per week! Dat is 45 uur per maand! Nu ik het heb opgeteld sta ik eigenlijk versteld van de hoeveelheid tijd die ik er aan besteedde. zonde van de tijd, vind ik. Bedenk eens hoeveel leuke dingen je kan doen in de "echte wereld" met mensen waar je van houdt.

Het bevalt heel goed. Het geeft me rust. Ik heb totaal niet het gevoel dat ik iets mis ofzo. Ik heb de apps nog gewoon op mijn iPad en smartphone staan, maar heb totaal geen behoefte meer om de apps te starten. En de tijd die ik bespaar kan ik besteden aan iets nuttigers. Iets waar ik meer voldoening uit haal.

Hoeveel tijd besteed jij aan social media?

Tags: Gelukkig zijn Minimaliseren Social media

Deel deze blogpost

1 Reactie

Meneer & Mevrouw (Meneerenmevrouw ) schreef op :

Ideaal, ik kijk nog heel af en toe op FB. Heb de apps van mijn telefoon en Ipad geflikkerd en dat levert een hoop tijd & rust op. Twitter kijk ik af en toe even op, icm onze blog.

Beantwoorden

Het bevalt mij ook nog steeds erg goed. De apps heb ik niet verwijderd, maar ook niet meer geopend. Ik kijk ook niet op social media via hun websites.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt