Diagnose ziekte van Ménière

Hoe gaat de diagnose van de ziekte van Ménière in zijn werk? De ziekte van Ménière wordt vastgesteld na een aantal onderzoeken die door de KNO arts worden gestart. In deze blogpost vertel ik je hoe de diagnose gaat en welke onderzoeken er gedaan worden.

Een huisarts kan, op basis van jouw verhaal, vermoeden dat je de ziekte van Ménière hebt, maar de echte diagnose wordt altijd gedaan door een Keel, Neus en Oorarts (KNO arts) op grond van onderzoeken.

Als jouw huisarts je niet doorverwijst naar de KNO arts, vraag dan zelf om een verwijzing. Er kan namelijk ook iets anders aan de hand zijn wat wel te genezen is! Daar komt alleen de KNO arts achter na het laten uitvoeren van een aantal onderzoeken.

Ziekte van Ménière

Wat is de ziekte van Ménière? Ik geef informatie over de ziekte van Ménière en waar je rekening mee moet houden.

Het lastige aan de ziekte van Ménière is dat het voor iedereen anders uitpakt. Vooral als je nog niet zo lang last hebt van draaiduizeligheid is het belangrijk je goed in te lezen zodat je weet wat het is en wat je moet doen en laten tijdens een aanval.

Informatie over de ziekte van Ménière is heel belangrijk. Lees dus veel over deze aandoening. In de praktijk leer je echter hoe je met de ziekte om moet gaan. Hoe je het beste met de aandoening om kan gaan is namelijk voor iedereen anders. Naar mate je de ziekte van Ménière wat langer hebt zul je signalen beter leren herkennen en daardoor er beter naar handelen en meer rekening mee houden.

Met de ziekte van Ménière krijg je met het volgende te maken:

  • Duizeligheid in de vorm van aanvallen
  • Tinnitus
  • Gehoorverlies

In deze blogpost geef ik per onderdeel uitleg over wat je kunt verwachten.

Recept: Arretjes cake zonder ei

Arretjescake is een eenvoudige chocoladecake die je niet hoeft te bakken. Iedereen kan het maken, succes gegarandeerd!

Onze jongste zoon is onlangs jarig geweest en ik had zin om arretjescake voor zijn verjaardag te maken. Daarom ging ik op zoek naar een goed recept om de beste arretjescake te maken.

In de meeste recepten die ik tegenkwam wordt rauwe ei gebruikt. Ik gebruik nooit rauwe ei in cake, taart of gerechten in verband met een mogelijke besmetting met salmonella. Misschien is de kans op besmetting maar heel klein, ik neem geen risico. Gelukkig is arretjescake heel goed zonder rauwe ei te maken.

Wat ik enorm handig aan arretjescake vind is dat je geen oven nodig hebt om deze cake te maken. Arretjescake is echt super makkelijk te maken en superlekker!

Het moeilijkste aan dit recept is dat de arretjescake twee uur in de koelkast moet en dat je er de hele tijd af moet blijven!

| Tag: Recept

De beste filterkoffie in 11 stappen

Hoe maak je de beste koffie? Volg deze 11 simpele stappen voor de beste filterkoffie. Ik leg je uit hoe je de beste koffie maakt met een filter, filterhouder en goede koffie. De beste filterkoffie valt en staat natuurlijk met goede koffie. Voor iedereen is goede koffie anders. De een maakt het liefst koffie van een pak gemalen koffie uit de supermarkt, terwijl de ander alleen vers gebrande koffie uit een gespecialiseerde winkel gebruikt. Probeer mijn 11 stappen eens en proef het verschil.