Ondertussen op 10100

Ondertussen op 10100... is het stil. Het is mijn langste blog pauze ooit. De laatste blogpost is van 9 april en dat betekent dat ik 3 weken lang geen enkele blogpost heb geplaatst. Een nieuw record! Of ik met het nieuwe record blij moet zijn is natuurlijk de vraag.

In de afgelopen 3 weken had ik geen zin om te schrijven. Inspiratie was er. Laptop was er. iPad was er. Internet was er. YouTube was er. Zin was er niet. In deze weken heb ik ook maar heel erg weinig andere blogs gelezen. Eigenlijk kan je wel stellen dat het een totale blog pauze was. Dit keer had ik er geen enkele moeite mee.

Hoofdpijn na uitslapen voorkomen

Slaap je eens lekker uit, krijg je een hevige hoofdpijn! Ik heb oorzaken en oplossingen gevonden en geef tips hoe je hoofdpijn na uitslapen kan voorkomen. Ik heb zelf erg vaak last van hoofdpijn na uitslapen en wil er vanaf!

In het weekend wil je wel eens lekker uitslapen. Zeker als je de hele week vroeg op staat is uitslapen in het weekend iets om naar uit te kijken. Als ik uitslaap krijg ik vaak ochtendhoofdpijn. Het is niet alleen als ik uitslaap, maar ik krijg ook hoofdpijn als ik vroeg wakker ben en dan een tijd in bed blijf liggen. Ik blijf dan erg lang hoofdpijn houden, soms zelfs de hele dag. Heel soms kan ik lekker uitslapen en krijg ik geen hoofdpijn, maar dan loop ik de hele dag met watten in mijn hoofd. En dat is ook niet de bedoeling. Ik baal er vaak flink van. In het weekend wil je je gewoon lekker voelen en leuke dingen doen. Of juist dingen doen die doordeweeks blijven liggen. Het slaapt gewoon niet echt lekker uit, als je weet dat je de hele dag hoofdpijn hebt.

Happiness #8

Happiness van maart 2017!

Rond het einde van de maand publiceer ik altijd een lijst met positieve, gelukkige, vrolijke, blije en tevreden activiteiten, gebeurtenissen en gedachten.

Geen negatief gedoe dus, maar een positieve terugblik op de afgelopen maand!

Zelfgemaakte verse frites uit de Airfryer

In ons gezin eten we regelmatig frietjes of frites, patat of hoe je ze maar wil noemen. We bakken ze in de Airfryer of in de oven. De frituurpan hebben we al heel lang geleden de deur uit gedaan. Frites bakken in de Airfryer of oven is wat minder ongezond of wat gezonder, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

De frites maken we het liefst zelf vers van aardappelen. Als we eens erg weinig tijd hebben dan gebruiken we ons voorraadje diepgevroren oven frites uit de vriezer.

Ik dacht altijd dat zelf verse frites maken en bakken heel veel werk is, maar dat valt heel erg mee. Het vergt wat meer voorbereiding, maar echt lang ben je er niet mee bezig. Bij frites uit de diepvries hoef je natuurlijk veel minder te doen, maar de vers gemaakte frites zijn zoveel lekkerder! Daar heb ik wel wat meer werk voor over.

Lees verder voor het recept...