Ziekte van Ménière - het begin

Stel je eens voor. Je bent ineens duizelig. Alles wat je ziet beweegt, maar jijzelf zit stil. Je wordt heel erg misselijk. De duizeligheid komt vanuit het niets. Je hebt nog nooit last van duizeligheid gehad. En opeens is het daar. Je denkt dat je dood gaat, of tenminste dat het zo erg is dat je met de ambulance met sirene naar het ziekenhuis moet omdat het goed mis is. Dat is ongeveer wat ik meemaakte op 6 augustus 2011, een datum die ik niet snel zal vergeten, omdat mijn leven sindsdien niet meer hetzelfde is.

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb de ziekte van Ménière. Dat is vast komen te staan na onderzoeken in het ziekenhuis door een KNO arts én na een second opinion in een ander ziekenhuis. Ménière is een aandoening aan het evenwichtsorgaan. Er is nog veel onduidelijkheid over deze aandoening. Waarom iemand de ziekte van Ménière krijgt is niet duidelijk. Hoe het genezen kan worden – zonder grote schade aan het evenwichtsorgaan aan te brengen - ook niet.

Gratis 30 kilo afvallen

Gratis afvallen zonder dure shakes, pillen, diëten, boeken? Ik ben gratis 30 kilo afgevallen met mijn methode. Ik ben nu nog steeds dun en ik ben alweer 10 jaar geleden afgevallen! Mijn methode werkt. Ook op de lange termijn.

Op mijn 27ste bedacht ik dat het zo niet langer kon. Ik was veel te zwaar en had geen conditie. Ik bedacht hoe ik het afvallen het beste aan kon pakken. Ik geloofde niet in diëten en wilde geen jojo effect.

Mijn conclusies om succesvol af te vallen:

  1. Gezond afvallen doe je het beste door gezonder en vooral minder eten en door te gaan sporten

    Je moet wel genoeg blijven eten. Je moet geen honger hebben, want dat is niet goed. Je beperkt dus het aantal calorieën dat je binnen krijgt. Door beweging verbrand je meer calorieën. Dat samen zorgt er voor dat je meer calorieën verbrand dan je binnen krijgt.

  2. Om af te vallen én het gewicht er af te houden is een verandering van levensstijl nodig voor de rest van je leven

Lees verder hoe ik het heb aangepakt.