Aangifte inkomstenbelasting 2016

| | 2 Reacties

De aangifte voor de inkomstenbelasting is weer achter de rug. Het was dit jaar zo gebeurd. Gelukkig maar.

Vroeger kon ik nog wel eens op zien tegen het doen van de aangifte voor de inkomstenbelasting. Dat was in de tijd dat ik tig mappen naar beneden moest halen, een programma moest downloaden van de site van de Belastingdienst en alles zelf moest invullen. Het er tegenop zien zat hem er in dat het zoveel werk was.

De laatste jaren zie ik er niet meer tegen op. Tegenwoordig doe je aangifte via de site van de Belastingdienst en is alles al voor ons ingevuld. Je moet het alleen even controleren en dat scheelt een hoop. Ze doen in dat opzicht eer aan hun slogan "Leuker kunnen we 't niet maken. Wel makkelijker.", maar er valt op andere gebieden volgens mij nog een hoop te verbeteren qua belastingen.

Met deze aangifte was ik nog sneller klaar dan vorige aangiften. Per 1 januari dit jaar scan ik namelijk alle post die hier binnen komt. Ik hoefde maar 1 map naar beneden te halen en dat was omdat ik de aanslag van de gemeentelijke belastingen nog niet had gescand. Die aanslag hadden we in februari vorig jaar ontvangen en was dus niet gescand. De rest had ik allemaal digitaal op de harde schijf van mijn laptop staan en dat zoekt lekker makkelijk.

Ook deze keer was alles weer door de Belastingdienst ingevuld. Alles stond al goed en ik hoefde niets aan te passen. Toen ik iets kleins wilde aanpassen kreeg ik een melding "U past iets aan wat al was ingevuld", of in die trant. Ik heb het er maar bij gelaten. We hebben geen heel ingewikkelde dingen in ons leven en hoefde ik alleen inkomen, saldi van bankrekeningen, eigen woning en hypotheek te controleren. Daarna kon ik verdelen tussen mijzelf en Eva. Met een beetje schuiven hier en daar kon ik het meeste er uit halen.

Uiteindelijk krijgen we een mooi bedrag van de Belastingdienst. Dat komt omdat we een soort spaarpotje hebben. We laten de inkomensafhankelijke combinatiekorting niet maandelijks uitbetalen. Daardoor wordt het nu achteraf ineens betaald. In 2017 laten we het maandelijks betalen en maak ik het direct over naar onze spaarrekening.

Nu hoop ik dat de Belastingdienst een beetje snel is met de aanslag en - nog belangrijker - de betaling.

Tags: Belastingen Geld

Deel deze blogpost

2 Reacties

Fijn dat alles gelukt is! Dat je hem op tijd invult is helaas geen garantie dat je snel je geld krijgt, athans dat is onze ervaring van vorig jaar.

Beantwoorden
Julia Koning schreef op :

Goed geschreven! Heel duidelijk.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt