Anoniem bloggen

| | 3 Reacties

Sinds een tijdje schrijf ik op dit blog. Dat doe ik bewust anoniem. Het bevalt goed, maar ik had graag wat meer geschreven. Door omstandigheden publiceer ik een soms een tijdje niet veel, maar het is beter dan niets. Die omstandigheden hebben vooral te maken met duizeligheid. De laatste vijf jaar is de duizeligheid de rode draad in mijn leven. Beter gezegd: ik heb mijn leven rond mijn duizeligheid heen gebouwd en kan een hoop dingen niet meer die ik vroeger wel kon. Ik vind het leuk om te schrijven en het design van 10100 telkens wat bij te schaven en ben niet van plan te stoppen met bloggen.

In mijn omgeving weet niemand dat ik blog, behalve mijn vrouw. Ik heb het bewust niet bekend gemaakt en dat vind ik nog steeds een goede keuze. Als het bij familie, vrienden en kennissen bekend wordt zou ik het niet heel erg vinden, maar geeft wel een nieuwe dimensie omdat je weet dat er bekenden mee lezen. Ik ben er nog niet klaar voor om bekend te maken dat ik blog. Laatst schreef ik nog een blogje en die kwam hoog terecht in de zoekresultaten van 's lands bekendste zoekmachine op de keywords die ik had gekozen. Normaal gesproken hou ik niet zo vaak rekening met keywords en het optimaliseren van een blogpost, maar met dat blogje wel. Achteraf heb ik de blogpost aangepast en plaatsnamen en links verwijderd zodat de blog uit de zoekresultaten verdwijnt, omdat ik wil dat mijn blog niet via die weg gevonden wordt. In dat dorp woont familie en wat oude bekenden.

Daarnaast wil ik misschien in de toekomst schrijven over de aandoening aan mijn evenwichtsorgaan of andere dingen die gevoelig liggen.

Ik heb daarom enorm veel respect voor bloggers die hun blog in hun omgeving bekend hebben gemaakt én over alles durven schrijven, van persoonlijke financiën tot psychische diagnoses. Zo vrij schrijven durf ik niet en daar ben ik niet de enige in merk ik. Ik volg een aantal blogs die geheel anoniem schrijven via blogger.com. In die blogs gaat het vaak over inkomen, sparen, investeren en het aflossen van de hypotheek en als men in Nederland ergens niet vrij over wil praten is het wel het over het inkomen is en hoe vol of leeg de spaarrekening is.

Hoe gaan andere bloggers hiermee om? Maak je je blog gewoon bekend, schrijf je onder pseudoniem of vertel je het gewoon niet?

Tag: Weblog

Deel deze blogpost

3 Reacties

Zelf blog ik niet anoniem. Ik ben wel anoniem begonnen, maar juist omdat mijn problemen liggen in de communicatie met anderen (sociale angst, depressie, chronisch ziek) zag ik het ineens als een ideale manier om mijn familie en vrienden beter te informeren. Ik vind praten moeilijk, maar schrijven niet. Sindsdien is er veel meer begrip voor mijn situatie en waar mijn neven en nichten vroeger nog wel eens dachten dat ik gewoon anders was en geen zin had om tijd met hen door te brengen, weten ze nu wel beter.

Het was enorm eng! De dag dat ik voor het eerst een blog deelde op fb wetende dat mijn hele familie en zelfs collega's mee konden lezen was echt een gigantische stap. Zou ik nog werken, zou ik geen sociale angst hebben, zou ik meer in het leven staan zeg maar, dan denk ik dat ik net als jij anoniem was blijven schrijven. Ik begrijp jouw keuze heel erg goed.

Beantwoorden

Ik vind het enorm knap dat je zo open bent op jouw blog. Ik durf/wil dat (nog) niet. Mooi dat je meer begrip ervaart van bekenden die jouw blog volgen, dat is toch wel een groot voordeel. Ik merk het zelf ook wel eens dat mensen de gevolgen van mijn aandoening niet helemaal begrijpen, maar ik leg het altijd graag even uit als ik dat merk.

Beantwoorden

Hi 10100.nl,

ik heb net je keuze om anoniem te bloggen gelezen. Zelf ben ik net gestart en wil dit ook anoniem gaan doen. Aangezien ik nog helemaal onbekend ben in de blogg wereld ben ik erg benieuwd hoe je dit hebt aangepakt? Hoe heb je bekendheid gegeven aan je bloggs & waar konden mensen ze vinden? Normaal gesproken wanneer je niet anoniem bent kun je het makkelijk linken aan Facebook en Instagram. Ik heb een account aangemaakt bij Wordpress, maar ben zoekende hoe mensen mijn bloggs nu kunnen vinden.

Ik hoor het graag!

Groetjes Sanne

Beantwoorden

Leuk dat je begonnen bent met bloggen. Je kunt je blog op verschillende manieren onder de aandacht van mensen brengen. Een van de manieren is door het plaatsen van een reactie onder blogposts van anderen en dan met een link (veld in het reactieformulier) naar jouw blog. Op Instagram en twitter kan je een account maken met het e-mailadres en naam van jouw blog en dus anoniem. Op Facebook kan je een pagina voor jouw blog maken. Je hoeft daar dus niet via jouw privé account iets te posten, want dat doe je op die pagina. Ook komt Google vanzelf eens langs om alle blogposts op te nemen in de zoekindex zodat je via de zoekresultaten te vinden bent.

Veel succes met jouw blog en ik hoop dat het veel lezers krijgt.

Beantwoorden

Bedankt voor je reactie!

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt