Doelen 2017

| | 5 Reacties

Nu we in 2017 zijn beland is het tijd om mijn doelen voor dit jaar bekend te maken. De laatste weken zat ik er over na te denken of ik voor dit jaar doelen ging stellen. Ik heb besloten het toch te doen!

Tot nu toe stelde ik nooit doelen. Ik zag al op veel blogs doelen voor 2017 voorbij komen en vond het voor mijzelf wel een goed idee om concreet een aantal doelen vast te stellen waar ik dit jaar aan kan werken. Tot 2017 had ik geen doelen. Natuurlijk had ik wel een aantal zaken waar ik aan werkte, maar echt doelen voor een heel jaar wil ik dat niet noemen.

Nu heb ik een aantal bedacht om in 2017 aan te werken en deel ze met jullie op mijn blog. Dat heeft twee grote voordelen:

 1. iedereen weet er van, dus moet ik mijn best doen

  Jullie zijn de stok achter de deur. Soort van. Omdat mijn doelen voor iedereen te lezen zijn moet ik van mij zelf mijn best doen. Het is leuker om aan het eind van dit jaar te kunnen schrijven dat ik een doel heb gehaald, dan dat ik gefaald heb.

 2. Ik raak ze niet kwijt

  Het staat hier in deze blogpost en ik kan opzoeken en teruglezen. Ik hou van lijstjes, vooral van todo lijstjes. Dan vergeet ik geen zaken die ik moet doen. Maar ik raak die lijstjes altijd kwijt en knoei ze veel te vol. Ik hou ze nu op mijn laptop en smartphone bij en dat is een hele vooruitgang.

Mijn doelen voor 2017

1. Elke dag mediteren

Ik wil elke dag mediteren. Tien of vijftien minuten per keer vind ik genoeg. Als ik langer kan mediteren, dan doe ik dat ook langer, vooral omdat ik vaker objectvrije meditatie wil bereiken. Dat ervaar ik nu te weinig en dat vind ik jammer. Als ik langer mediteer voelt het gewoon lekkerder. Lees via de link waarom ik mediteer en je begrijpt mijn doel.

Via meditatie wil ik

 • rustiger worden
 • meer geduld krijgen
 • positiever zijn
 • meer genieten van kleine en grote dingen
 • minder neurotisch zijn
 • makkelijker leven
 • minder moeilijk doen
 • zaken makkelijker kunnen loslaten

Eigenlijk wil ik een beter mens worden. Ik weet dat meditatie niet dé oplossing is, het is slechts een hulpmiddel. De oplossing ligt in mijzelf. Op zich kan ik elk item uit het bovenstaand lijstje als doel stellen en aan elk individueel item werken. Ik heb het gevoel dat meditatie mij hier in een heel eind kan helpen.

2. 3 keer per week bewegen

Ik wil elke week minimaal 3 keer een uur lang bewegen. Ik hoef van mezelf niet te sporten, want daar ben ik al een paar jaar klaar mee. Dat zit er echt even niet in. Bewegen, zoals wandelen of fietsen, vind ik genoeg. In 2016 ben ik bewust gestart met bewegen, maar er zit geen ritme in en de drie keer per week haal ik nog niet.

3. 3 keer per week een blog publiceren

Ik wil meer schrijven en 3 keer per week een blogpost publiceren. Als het lukt wil ik vaker per week een blogpost publiceren natuurlijk. Tot nu toe probeerde ik 2 keer per week een blogpost publiceren, maar vaak redde ik het niet. Om dit doel te halen moet ik gestructureerd werken en minder tijd verspillen aan minder belangrijke zaken. Nu is het bijna altijd last minute werk. De avond voor de - mezelf opgelegde - deadline een blogpost schrijven en dat werkt in de praktijk niet. Soms heb ik in die last-minute geen energie, ben te duizelig of heb ik geen zin en dan sla ik het helemaal maar weer over. Op zich is dit een les in loslaten, zie ook het eerste doel, want het zit achter me aan. Ik moet van mezelf dan een blogpost schrijven, terwijl ik me heb voorgenomen dat ik los moet laten.

4. 10% aflossen op de hypotheek

Ik wil dit jaar 10% van onze hypotheek aflossen. Op korte termijn wil ik daarmee de maandlasten verlagen waardoor een sneeuwbaleffect ontstaat waardoor we iets makkelijker de volgende 10% bij elkaar kunnen sparen.

Het zijn maar vier doelen, maar ik vind het toch best uitdagende doelen. Ondertussen heb ik het druk met andere belangrijke dingen in het leven, zoals mijn gezin.

Wat zijn jouw doelen in 2017?

Tag: Doelen

Deel deze blogpost

Lekker verder lezen

5 Reacties

Succes met het halen van je doelen!
Moet zeggen dat wij nog steeds geen doelen zetten, we proberen ons zo flexibel mogelijk te houden. En om nou constant doelen te veranderen is ook weer zoiets!?
We hebben eigenlijk nog maar 1 groot doel, en dat is om echt financieel onafhankelijk te worden. Maar ook hier staat niet echt een datum voor (al hebben we wel een projectie gemaakt natuurlijk). Al proberen we er wel zo snel mogelijk te komen ;-)

Beantwoorden

Jullie hebben één groot doel. En de rest vul je flexibel in. Als dat voor jullie het beste werkt is dat ook goed toch.

Beantwoorden
stoppenvoormijnvijftigste.nl (Stoppenvoormijnvijftigste ) schreef op :

Altijd mooi om doelen te stellen. Voor dit jaar heb ik ze niet echt gesteld. Verhuizen en lekker settelen is al een doel op zich waar genoeg tijd in gaat zitten. In ieder geval succes met je doelen! ik ga zeker doel drie volgen ;)

Beantwoorden

Bedankt! Volgens mij heb je het druk genoeg eerst met jouw nieuwe woning :)

Beantwoorden

Mooie doelen! Heel veel succes met het behalen ervan!

Ik heb wat financiële en persoonlijke doelen, die je hier kunt lezen:

http://www.lekkerlevenmetminder.nl/p/doelen-2017.html

Een belangrijke ervan is mijn nettowaarde flink omhoog krikken.

Beantwoorden

Bedankt! Jij hebt ook interessante doelen. Ik volg de ontwikkelingen wel op jouw blog.

Beantwoorden

Mooie doelen en goed gebalanceerd.

Beantwoorden

Wat een mooie doelen! Maar blijf aan jezelf denken, dat lijkt me het belangrijkste doel!

Beantwoorden

Komt goed :-).Dat zit er al redelijk goed in. Misschien had ik er daarom niet eens aan gedacht om als doel te stellen.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt