Doelen 2017 update

| | 3 Reacties

Aan het begin van dit jaar heb ik voor het eerst voor mijzelf een aantal doelen voor 2017 gesteld. Het eerste half jaar is voorbij en ik vind het tijd voor een update.

Eerst nog even de doelen op een rij. Voor 2017 stelde ik de volgende vier doelen:

  • Elke dag mediteren
  • 3 keer per week bewegen
  • 3 keer per week een blog publiceren
  • 10% aflossen op de hypotheek

Hoe staat het met het halen van mijn doelen?

Elke dag mediteren

Bijna elke dag mediteer ik wel even, maar voor mijn gevoel is elke keer te kort en word ik teveel afgeleid. Dat is mijn eigen schuld, want ik mediteer in de woonkamer waar ook vaak twee drukke kinderen spelen. Dat is op zijn zachts gezegd niet echt handig van mezelf. Ik zou gewoon even in een rustige kamer moeten gaan zitten zonder afleiding en geluiden, maar dat blijft er vaak bij. Daardoor heb ik objectvrije meditatie - een staat waarin meditatie vanzelf gaat en je niet meer afgeleid raakt - in 2017 nog niet ervaren. Ook alle positieve effecten die ik met mediteren hoop te bereiken, zoals rustiger worden, meer geduld krijgen, positiever zijn en meer genieten heb ik nog veel te weinig ervaren. Een groot deel van dit jaar ben ik elke dag best duizelig geweest en alleen daarom zou ik meer moeten mediteren. Met dit doel wil ik in de tweede helft van het jaar serieuzer mee aan de slag.

3 Keer per week bewegen

Vanaf februari dit jaar zit de klad er goed in. In mei heb ik wel weer regelmatig gewandeld, maar in juni nog maar één keer. Vooral in de wintermaanden heb ik zonlicht nodig. Wandelen - en dan bij voorkeur in de zon - vind ik dan echt fijn. Nu de zon genoeg schijnt is de noodzaak om te wandelen een beetje verdwenen, tenminste zo voelt het, hoewel ik wandelen nog steeds leuk vind ook nu het warmer is. Ik fiets ook erg weinig, dus dit doel verdient de nodige aandacht. En het gaat me er niet om het doel te halen, maar ik moet vooral meer bewegen voor mijn gezondheid want daar is het me om te doen.

3 Keer per week een blog publiceren

Niet behaald en gestopt met proberen.

Vorig jaar publiceerde ik vaak twee blogposts per week. Soms lukte het niet en bleef het bij één. Drie blogposts per week leek me daarom een leuk doel. In 2017 heb ik nooit de drie beloofde blogposts per week gepubliceerd. Ik heb zelfs een aantal weken helemaal niets gepubliceerd, iets met zoekgeraakte motivatie. Tot nu toe zijn in 2017 op 10100 maar 25 blogposts verschenen. Dat is gemiddeld 1 per week. Ik laat het voor dit jaar bij twee blogposts per week, dat is dit jaar voor mij uitdagend genoeg.

Zelfs het lezen van blogposts van andere bloggers schiet er de laatste maanden helemaal bij in. Sorry medebloggers! Iets met te druk met mijn gezin, te duizelig, te moe, teveel last van tinnitus, veel teveel afleiding op YouTube en teveel dingen uitzoeken voor van alles en nog wat.

10% Aflossen op de hypotheek

Doel behaald!

Het aflossen van onze hypotheek heeft tot doel onze maandelijkse lasten te verlagen. Voor de aflossingsvrije hypotheek hebben we dit doel in januari behaald. Voor de bankspaarhypotheek hebben we dit doel in februari behaald. We kozen voor looptijd verkorting met 20 maanden, waardoor de maandelijkse rente daalde en het spaarbedrag gelijk bleef. Vorig jaar hebben we flink ons best gedaan het geld bij elkaar te krijgen, maar hebben ook ingeteerd op ons spaargeld.

Daarnaast hebben we per 1 juni de rente laten middelen van onze aflossingsvrije hypotheek en dat verlaagde onze lasten ook aanzienlijk.

Conclusie: Er is in de tweede helft van het jaar genoeg werk aan de winkel om mijn doelen te halen.

Tag: Doelen

Deel deze blogpost

Lekker verder lezen

3 Reacties

Wat fijn dat jullie wel een hoop hebben kunnen aflossen! Ik vind 10% best wel veel. Het is niet erg dat je niet alle doelen hebt gehaald, er moet wel wat over blijven ;)

Beantwoorden

Vind het ook fijn. Het is een hele berg geld, maar we hebben weer een klein stapje richting financiële vrijheid gezet. De tweede helft van het jaar heb ik nog wat te doen, anders wordt het ook zo saai :-)

Beantwoorden
Zo simpel is dan geluk (Zosimpelisdangeluk ) schreef op :

Lijkt me heerlijk om weer een deel van de hypotheek te hebben afgelost!

Beantwoorden

Een deel (de helft?) van de hypotheek aflossen zou ik graag doen, we mogen maximaal 10% per jaar aflossen ;-) We hebben weer een klein stapje richting financiële vrijheid gezet.

Beantwoorden

Dat mediteren zou ik echt vaker moeten doen. Wil het wel maar 1 of andere manier lukt dat niet. Ik ga het weer proberen om op te pakken..

Beantwoorden

Ja, soms is het moeilijk om je er toe te zetten. Eenmaal aan het mediteren vind ik het erg fijn en heb vaak "dat had ik eerder moeten doen".

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt