Gelukkiger door een maand lang mediteren

| | 0 Reacties

Mediteren en mindfulness is helemaal hip tegenwoordig. Ik mediteer dagelijks en ervaar daardoor ook dagelijks de vele voordelen ervan.

Meer dan een maand geleden schreef ik dat ik een maand lang elke dag zou gaan mediteren. De eenvoudige oefening die ik zou doen had ik daar ook beschreven. Meditatie is eigenlijk heel erg simpel. Je gaat op een rustige plek zitten en je probeert aan helemaal niets te denken, behalve aan je ademhaling. Alle gedachten die je hebt probeer je te negeren en je focust je weer op je ademhaling. Het hoeft niet langer te duren dan 10 minuten. Voor een goed resultaat is het belangrijk dagelijks te mediteren. De ene keer zal het beter gaan dan de andere keer, maar dat geeft niet. Sommige mensen vinden meditatie zweverig. Ik ben zelf niet zweverig, ik geloof niet in een hele hoop dingen. Probeer het gewoon een paar keer en ervaar de effecten van dagelijkse meditatie, is mijn advies.

Ik mediteer niet omdat het hip is. Door mijn aandoening ben ik vaak duizelig. Door stress word ik altijd nog duizeliger. Ik deed aan sport om achteraf de stress niveaus in mijn lichaam te verlagen. Dat werkte. Door een yoga cursus kwam ik in aanraking met een ontspanningsoefening. Door de yoga zelf werd ik duizelig. Ik kon niet goed tegen de herhalende bewegingen. De yoga zelf werkte ontspannend. Yoga is in principe een vorm van meditatie. De yoga oefeningen doe je bewust en met volledige aandacht zonder aan andere dingen te denken. De ontspanningsoefening aan het eind van elke yoga sessie werkte nog beter. Tijdens de ontspanningsoefening gingen we zitten, deden we onze ogen dicht en richtten we onze aandacht op onze ademhaling. Voor alle medecursisten werkte de ontspanningsoefening heel erg goed. Iedereen werd er heel... ontspannen van. En dat wekte mijn interesse. Wat bij yoga een ontspanningsoefening wordt genoemd herkende ik als meditatie. Ik wist eigenlijk helemaal niet zoveel over meditatie. Daarom ging ik me er wat in verdiepen. Ik kwam er achter dat ik een simpele vorm van meditatie had geleerd van de yoga instructrice. En ik las dat wanneer je dagelijks mediteert dat je dan een aantal voordelen ervaart: Je wordt rustiger, kalmer en ervaart minder snel stress. En dat is voor mij interessant. Stress voorkomen!

Halverwege de maand schreef ik dat ik de voordelen van dagelijks mediteren dagelijks ervaar. Het heeft mij rustiger en kalmer gemaakt en ik ervaar minder stress. Waarom wist ik dit 4 jaar geleden niet?!

Nu is de maand om en is het tijd voor de conclusie. Wat heeft een maand lang elke dag mediteren mij gebracht? Veel! Sinds halverwege de maand en nu zit niet erg veel verschil. Ik ben nog steeds rustiger en meer ontspannen. De grote voordelen zijn nog steeds onverminderd aanwezig. En daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Ik ben er gelukkiger door geworden en ik vind dat ik er een betere vader door ben geworden. Dagelijks ervaar ik meerdere keren dat ik dingen anders doe dan voor de maand van dagelijkse meditatie.

Helaas gaat de duizeligheid er niet van over. Ik ben er ook niet minder duizelig van geworden. Dat is gewoon gebleven. Door de voordelen die ik door meditatie wel ervaar ga ik er zeker mee door!

Tags: Gelukkig zijn Mediteren Ontspannen

Deel deze blogpost

Reacties

Laat als eerste een reactie achter! Reacties zijn altijd welkom.

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt