Genieten van de zomer 2016

| | 0 Reacties

Ik kan genieten van veel kleine dingen. Ook van grote gebeurtenissen natuurlijk, maar het zit hem voor mijn gevoel in de kleine dingen. Als je alleen van de grote dingen des levens kan genieten dan wordt het leven volgens mij nogal saai en ook moeilijk. Grote gebeurtenissen maak je minder vaak mee, terwijl de kleine dingen vaker op je pad komen.

Genieten heeft volgens mij veel te maken met tevreden zijn. Als je ergens niet tevreden mee bent kan je er ook niet van genieten. Gelukkig word ik steeds meer tevreden met wat ik wél heb, kijk ik steeds minder naar wat ik niet heb en kan ik steeds méér genieten. Dat komt vooral doordat ik meer rust ervaar door regelmatige meditatie en ook berust in de (on)mogelijkheden door de duizeligheid die ik dagelijks ervaar.

In de waan van de dag ben ik vaak bezig met de alledaagse dingen, dit moet nog gedaan worden, zus moet nog, enzovoort, en dan vergeet iedereen wel eens te genieten. Als er dan iets ergs met iemand gebeurt dan realiseer je je hoe kwetsbaar je bent. Dat soort nieuws wil je natuurlijk niet te vaak horen, het liefst natuurlijk helemaal niet. Ik wil graag dat het goed met iedereen gaat, maar aan de andere kant is dat geen reële gedachte en hoort het bij het leven. Juist dan sta ik stil bij hoe goed ik het eigenlijk heb, ondanks mijn eigen beperkingen, en neem me altijd voor dat ik nog meer moet genieten.

Ondanks mijn beperkingen, waardoor ik mijn leven aanzienlijk heb moeten aanpassen, ben ik dankbaar voor wat ik heb, wat ik heb bereikt, dat ik een lieve vrouw heb en twee gezonde kinderen.

Elk jaargetijde heeft zijn eigen kenmerken en kleine dingen waar ik van geniet. Het is nu zomer, hoewel het echte zomerse weer nog moet komen.

Ik geniet in de zomer van:

 • Die speciale geur na een zomerse bui
 • De warmte die de zon geeft
 • De geur van de nacht, beetje koud en een beetje klam
 • Zonder jas naar buiten
 • Zomervakantie en ook de voorpret en er naar toe leven
 • Kamperen en uit je dagelijkse routine gehaald worden
 • Leuke dingen doen met het gezin zonder dat je vergaat van de kou
 • Varen met ons bootje
 • Planten in potten die buiten staan water geven, als het erg warm is elke dag, maar je kan het mindful doen
 • Onkruid wieden, is een klusje wat moet gebeuren, maar kan je mindful doen
 • De groenten in de moestuin zien groeien, oogsten en eten
 • De kinderen lekker buiten zien spelen
 • 's Ochtends voor het ontbijt met koffie de schuifpui uitlopen en lekker buiten drinken
 • In de zon mediteren
 • BBQ-en
 • 's Ochtends wakker worden terwijl het al licht is, ook wanneer je heel vroeg op moet staan

Waar geniet jij van in de zomer?

Tags: Dagboek Gelukkig zijn Seizoenen Zomer

Deel deze blogpost

Reacties

Laat als eerste een reactie achter! Reacties zijn altijd welkom.

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt