Happiness #7

| | 1 Reactie

De positieve terugblik op februari 2017!

Rond het einde van de maand publiceer ik altijd een lijst met positieve, gelukkige, vrolijke, blije en tevreden activiteiten, gebeurtenissen en gedachten. Geen negatief gedoe dus!

Happiness van februari 2017:

  • Het wordt 's ochtends steeds vroeger licht en 's avonds steeds later donker! Eind januari merkte ik het al, maar nu gaat het echt de goede kant uit! Laat de lente maar komen, want de winter hakt er in!
  • De dakkapel is op de eerste verdieping van ons huis gebouwd en van de zolder is een echte slaapkamer gemaakt. De timmermannen, installateur en stukadoor zijn klaar. Wij gaan zelf schilderen en daar zijn we nog druk mee bezig. Schilderen is iets wat we zelf kunnen (ik met voldoende rust tussendoor) en daardoor kunnen we besparen op een professionele schilder. Doordat we zelf schilderen gaat het natuurlijk wel wat langzamer als wanneer een professional het doet, want hij werkt op routine en ook fulltime. Het is nog niet helemaal af, maar we hebben alweer nieuwe plannen voor ons huis.
  • We hebben 10% afgelost op onze bankspaarhypotheek en daarmee de looptijd met 20 maanden verkort. De schriftelijke bevestiging moeten we nog krijgen, maar het zal vast niet erg veel van de gekregen offerte afwijken, waarin het nieuwe bedrag aan rente staat (het maandelijks spaarbedrag blijft gelijk).
  • We zijn allemaal weer bijna beter! Het hele gezin heeft griep gehad. Jasper was de hele voorjaarsvakantie ziek. Ik ook. Eva de tweede helft van de voorjaarsvakantie. Wouter is nu nog ziek. Ondertussen wil de griep nog niet helemaal uit mijn lijf en ben ik nog niet helemaal de oude. We hebben daardoor niet veel gedaan. Veel bank hangen en uitrusten. Onze voorjaarsvakantie zit er alweer op. Regio Noord had vorige week al vakantie.
  • Ondertussen hebben we lekker met mijn oude Lego gebouwd.
  • Maar twee keer gewandeld deze maand, 9 km in totaal. Beter dan niets!
  • Veel minder stappen gezet deze maand, maar 87.234 stappen gezet, inclusief de wandelingen, maar ook hier geldt het is beter dan niets!
  • Helemaal niet gefietst deze maand.
  • Zelf het achterlicht van onze grote auto (we hebben ook een kleine auto) vervangen die ik hoogstpersoonlijk kapot had gereden in een poging onze brievenbus van de muur te rijden. Dat was dankzij YouTube een makkelijk klusje. Bij de garage was de lamp € 20,- duurder, exclusief installeren.
  • De grote auto (inmiddels 13 jaar oud) heeft een onderhoudsbeurt gehad en is weer door de APK gekomen. Er waren wel wat extra kosten omdat de bestuurdersstoel los zat. Het is een APK eis dat stoelen vast moeten zitten. Daardoor moest de stoel uit de auto omdat er wat aan gelast moest worden, anders kwam de auto niet door de keuring. De auto kan er in principe weer een jaar tegenaan.

Dat was het alweer. Op naar maart! De lente komt weer iets dichterbij en ook de temperatuur wordt hopelijk wat hoger! Van mij mag het. Ik ben al heel lang klaar met de winter.

Tag: Happiness

Deel deze blogpost

1 Reactie

Wat een fijn lijstje en wat fijn dat de auto weer door de APK is gekomen! Kan me voorstellen dat dat ieder jaar weer spannend is met een wat oudere auto. Onze auto van 2013 kwam de laatste keer niet door de APK. Lichtje deed het niet. Gelukkig rijden we er weer lekker in rond!

Beantwoorden

Het zijn soms maar kleine dingetjes waardoor een auto niet door de keuring komt. Er is van te voren wel wat gerepareerd, waardoor onze auto er wel door kwam.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt