Mijn oude Lego

| | 5 Reacties

Mijn twee zoons, Wouter en Jasper, zaten er al een hele tijd op te azen, maar sinds twee weken is het dan zover. Ze mogen met mijn oude Lego spelen.

Soms gingen de jongens mee naar zolder en moest er even in de dozen met mijn oude speelgoed gekeken worden. Steevast volgde de vraag of ze met wat speelgoed mochten spelen. Soms gingen er wat autootjes of puzzels mee naar beneden, maar tot nu toe nooit de Lego. Ik vond ze er nog iets te jong voor. Van de Lego sets die ze al hebben zijn veel onderdelen zoek geraakt of helemaal uit elkaar gehaald en verdwenen in bakken met losse Legoblokken. En dan is het best een werk om alles weer bij elkaar te zoeken en het te herbouwen. En dat moment komt eens, dat ze iets willen bouwen, maar waar zijn die legostukjes nou gebleven...

Ik weet niet eens meer hoe het kwam, maar ik hoorde Jasper iets aan Eva vragen. "Mag ik ...", de rest verstond ik niet. Direct daarna hoorde ik een "Ja, dat is goed" van Eva. Daarna kwam de vraag van Eva aan mij: "kan jij even jouw oude Lego bij jouw moeder halen?".

We hebben tijdens de verbouwing tijdelijk wat spullen bij mijn moeder gestald. Als je twee slaapkamers niet kan gebruiken staat de rest van de ruimte nogal uuhm bomvol. De jongens slapen nu tijdelijk bij elkaar op de kamer en wij op matrassen op de grond van de andere slaapkamer, waar we nu ook aan het schilderen zijn. In de inloopkast hebben we de meeste spullen opgeslagen, waaronder dus de halve slaapkamers van Wouter, Jasper en van ons. Vooral spullen die we niet zelf meer kwijt konden en de eerste tijd niet nodig hebben staan bij mijn moeder, waaronder mijn oude Lego. Hoewel de spullen daar ook mogen blijven staan, want ruimte genoeg, halen we het weer op als de verbouwing helemaal voorbij is.

Ik zag de glinstering in Jaspers ogen. Hij mocht de Lego van papa bouwen. Daarom heb ik direct mijn jas aangetrokken en ben in de auto gestapt om de doos met Lego te halen. De Lego die ik nog had, want toen ik een jaar of vijftien was heb ik wat Lego verkocht. Achteraf dom natuurlijk, maar daar denk je als vijftien jarige niet bij na. Ik niet tenminste. Waarschijnlijk had ik het geld nodig voor iets veel belangrijkers. Genieten van mijn kinderen die met mijn oude Lego spelen en hun geluk niet op kunnen. Dat is nu belangrijk.

Bij thuiskomst ging de doos open en werden de dozen met Lego er één voor één uitgehaald. Bij elke ontdekte doos slaakte Jasper een kreet van plezier. Je begrijpt aan dit verhaal dat Jasper gek is van Lego. Hij houd er van Lego te bouwen, meestal vanuit een boekje en soms ook vrij bouwen op fantasie. Niet alleen met Lego, maar ook met K'nex worden hele mooie dingen gemaakt. Er werd een keuze gemaakt uit alle Lego dozen. De grootste moest het worden. Gelukkig kon ik hem er van overtuigen met een kleinere te beginnen, want we hadden niet heel veel tijd en direct resultaat zien is toch het leukste. De grootste doos, de robot waarmee je kan tekenen (zie foto), hebben we gisteren afgebouwd. Bij sommige sets had Jasper mijn hulp nodig. Oké hij is nog maar vijf en een half, maar een goede bouwer. Nu vind papa het ook leuk om te bouwen, dus dat is geen probleem. Soms is de beschikbare tijd wel een probleem en soms word ik heel duizelig van het zoeken naar steentjes, maar dat begrijpt hij meestal wel. Wat mij opvalt is dat de instructieboekjes van vroeger moeilijker zijn dan de boekjes van tegenwoordig, maar dat kan ook aan mij liggen of aan de leeftijdcategorie van de sets en dus moeilijkheidsgraad.

Wouter vind Lego ook helemaal geweldig, maar hij hoeft niet zo nodig te bouwen. Dat laat hij graag over aan mij of heel soms aan zijn broertje. Hij vind het leuker om met de gebouwde Lego te spelen. En hij is een verzamelaar. Hij heeft een verzameling knuffels in zijn bed liggen, dat wil je niet weten. Hij kan er zelf soms nog maar net bij liggen, zo vol ligt zijn bed. Ook heeft hij al een aardige verzameling Lego opgebouwd via Sinterklaas en verjaardagen.

Van elke gebouwde set had ik een paar foto's gemaakt. Later maakte ik daar een collage van met Pixlr, gewoon omdat ik het leuk vond. En nou ja omdat ik ook wat op Instagram "moest" posten, heb ik dat er maar op gezet. Dan staat er tenminste iets. Misschien had je ze al op Instagram gezien:

Klik op de foto/collage voor een grotere versie

Dit zijn niet alle foto's van mijn oude Lego. Op mijn Instagram pagina staan meer foto's. Er zitten nog een paar in de pijplijn die binnenkort online komen. Je hoeft trouwens geen lid van Instagram te zijn om de foto's te bekijken.

De foto's van mijn oude Lego brachten mij op een idee. Waarom zou ik niet ook foto's plaatsen van nieuwe Lego van de jongens. Dat is ook mooi spul, vind ik, en heb ik weer iets om op Instagram te posten.

Vooral met de robot waar je mee kan tekenen spelen ze vandaag erg veel. Niet verwonderlijk, want die hebben we vandaag afgebouwd. Heel democratisch hebben ze met elkaar afgesproken dat ieder er twintig minuten mee mag spelen. Dan zetten ze de timer, een oude kookwekker. Als de tijd om is mag de ander. En dat over het algemeen zonder ruzie.

Wat worden ze al groot.

Tags: Dagboek Lego Spelen

Deel deze blogpost

5 Reacties

Ah, jeugdsentiment, heerlijk! Leuk om die foto's te zien. Heb er zelf ook nog een paar van gehad. Staat nog mij mijn ouders! Misschien maar eens ophalen als die kleine van ons zo ver is.

Beantwoorden

Zou ik zeker doen, als ik jou was!

Beantwoorden

Leuk zeg, om die foto's te zien! Ik heb ook nog een berg Lego, als ik dit zo lees, dan lijkt het me een goed idee om dat voor eventuele toekomstige kinderen te bewaren!

Beantwoorden

Is inderdaad een goed idee! Weg doen is zonde. Lego is echt speelgoed wat generaties mee gaat.

Beantwoorden

Lego is zulk dankbaar speelgoed. Mijn zoon doet ook niet anders dan met lego spelen. Als kind heb ik me ook heel wat uren met lego vermaakt. Mijn lego ligt nog bij mijn ouders. Als mijn zoon daar is speelt hij er mee.
Als hij jarig is weet iedereen ook wat ze hem cadeau kunnen doen......lego :)

Beantwoorden

Haha, bij onze jongens staat Lego ook altijd bovenaan.

Beantwoorden

Wat leuk, ik zag al zoiets op insta voorbij komen. Vind het best knap dat je zoontje al aan zulke bouwwerken begint. Natuurlijk met hulp van papa, maar alsnog heel knap!

Beantwoorden

Met wat hulp komt de jongste best ver. Moet gewoon lekker verder blijven oefenen. Van de oudste hoeft het bouwen totaal niet.

Beantwoorden

Heerlijk om te zien. Mijn oude lego staat ook nog op zolder

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt