Pasta met spinazie, spekjes en Boursin Cuisine roomkaas

| | 4 Reacties

Met mijn recept voor pasta met spinazie, spekjes of zalm en Boursin Cuisine roomkaas heb je snel een makkelijke maar overheerlijke maaltijd op tafel.

Soms heb je niet zo veel tijd of zin om uitgebreid te koken. Of je bent na een lange dag te moe om een moeilijke maaltijd te koken. Maar toch wil je iets vers op tafel zetten. Dan is dit een goed recept, want dit recept is snel klaar en je hebt maar 4 ingrediënten nodig! Daarnaast is dit gerecht met pasta met spinazie, spekjes en Boursin Cuisine echt heerlijk!

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  1. 600 gram pasta (kies je favoriet zoals bijvoorbeeld tagliatelle, penne, fusilli, spaghetti, spaghettini, tagliolini, ravioli of Dora pasta :-)
  2. 600 gram spinazie uit de diepvries (à la crème kan ook)
  3. 300 gram (magere) gerookte spekreepjes of -blokjes
  4. 220 gram Boursin Cuisine (knoflook & fijne kruiden)

Klik op de foto's voor een grotere versie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit heerlijke en snelle recept:

  • Verwarm de bevroren spinazie in een pan gedurende 10 minuten
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Bak de spekreepjes in een pan tot ze gaar zijn en giet het vet af
  • Voeg de spinazie toe aan de spekreepjes
  • Voeg de Boursin Cuisine kookruimte toe en verwarm dit
  • Roer ondertussen alles goed door elkaar
  • Giet de pasta af en laat even staan
  • Schep de pasta en saus op

Eet smakelijk! Oftwel "buon appetito".

Pasta met spinazie, spekreepjes en Boursin roomkaas

Variatietips

  • Vervang de spekreepjes door gerookte zalm filet, plakken of snippers
  • Vervang de Boursin Cuisine door Philadelphia of een andere roomkaas
  • Voeg cherry tomaatjes of paprika reepjes toe en verwarm dit met de kookroom mee
  • Breng op smaak met zwarte peper of knoflook (poeder)
  • Breng op smaak met belegen geraspte kaas

Disclaimer: Het is niet echt "mijn" recept. We maken dit gerecht al jaren en ik weet niet wie het bedacht heeft.

Tag: Recept

Deel deze blogpost

4 Reacties

Is heerlijk makkelijk. Diepvriespinazie is fijn om op voorraad te hebben. Spinazie is mijn favoriete groenten.

Beantwoorden

Inderdaad makkelijk! Dit gerecht is een favoriet in ons gezin. Sowieso hebben we altijd een voorraad groente in de diepvries, vaak spinazie, broccoli, boontjes en gegrilde groente. Dan hebben we wat keuze zonder naar de supermarkt te hoeven gaan. En het schijnt net zo gezond te zijn dan verse groenten.

Beantwoorden
Vlijtig Liesje (Huisvlijt ) schreef op :

Ik maak dit ook vaak voor de kinderen, maar dan met gewone kruidenkaas. Maar dit ga ik zeker eens proberen!

Beantwoorden

Lekker! Die ga ik bewaren.

Beantwoorden

Leuk! Ik bewaar zelf best veel. Ik hou van lijstjes. Af en toe gebruik ik dat als inspiratie voor gerechten.

Beantwoorden

Wat een goed recept. Je kunt er ook goed mee variëren! Ik eet spinazie altijd met rijst,kip en ananas. Dus het is zeker leuk om dit eens met pasta te proberen.

Beantwoorden

Dank je. Zou ik zeker doen. Recepten met ananas zijn hier niet zo favoriet, maar zonder is jouw recept waarschijnlijk ook lekker.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt