Personna DuoFit scheersysteem review

| | 2 Reacties

Lees hier mijn eerlijke review van het Personna DuoFit semi wegwerp scheersysteem. Ik scheerde mijn baard en hoofd met de Personna DuoFit om een goed beeld te krijgen van deze scheermesjes.

Toevallig kwam ik de Personna DuoFit mesjes tegen in een Albert Heijn. Bij onze vaste AH verkopen ze dit merk scheermesjes niet. Online verkoopt AH het Personna 2 Blade male system handle ook, maar is kennelijk niet in alle supermarkten te koop. Ik betaalde € 4,99 voor een houder/handgreep en 20 mesjes.

Personna DuoFit verpakking voorkant en achterkantPersonna DuoFit verpakking, met een houder en twintig mesjes

De laatste jaren gebruik ik Gillette Mach 3 Turbo en dat bevalt goed. Ik was niet perse op zoek naar een ander merk, maar kwam deze toevallig tegen, keek naar de prijs en dacht "dat wil ik wel eens proberen". Voor deze prijs heb je maar 2 Gillette mesjes tegen 20 van Personna! Dat verschil leek me dus het proberen waard.

Het merk Personna kende ik al doordat ik mesjes van Personna in mijn dubbelzijdig veiligheidsmes gebruik. Toen ik mijn Mühle R89 dubbel veiligheidsmes kocht bestelde ik gelijk ook een proefpakket mee waar scheermesjes van tien verschillende merken in zaten. Bij een dubbelzijdig veiligheidsmes is het belangrijk een goed mes te vinden die past bij jouw huid. De messen van Personna bevielen toen goed en gebruikte ik samen met mesjes van een ander merk. Als je goedkoop wilt scheren is een dubbelzijdig veiligheidsmes misschien een optie, hoewel het behoorlijk meer scheertechniek vereist dan bij Gillette mesjes. Voor 20 dubbelzijdige mesjes betaal je ook ongeveer € 5,00 zijn vlijmscherp en gaan lang mee.

Personna DuoFit scheermes overzicht

Bij mij is niet alleen de prijs doorslaggevend. Mijn huid is best gevoelig en raakt door / is na het scheren vaak geïrriteerd. Om dat te voorkomen betaal ik graag iets meer voor mesjes.

De Personna DuoFit is een semi wegwerp systeem, want je koop twintig mesjes met een handgreep. Losse mesjes worden niet verkocht, dus de volgende keer koop je weer hetzelfde met een nieuwe handgreep. Een snelle zoektocht op internet gaf alleen een lijst met Engelstalige websites, waaruit ik concludeer dat gespecialiseerde Nederlandse webshops dit systeem niet verkopen.

Review van Personna DuoFit scheersysteem

Of deze vergelijking helemaal eerlijk is, laat ik even in het midden, aangezien de Personna DuoFit een (semi) wegwerp systeem is en het systeem van Gillette wat minder wegwerp is, de handgreep bijvoorbeeld niet.

Scheren doe ik altijd in twee keer. De eerste keer scheer ik met de richting van de haren mee. De tweede keer tegen de richting in of schuin tegen de richting in voor een super glad resultaat. Ik gebruik altijd een scheerzeep van Proraso, wat die je met een scheerkwast aanbrengt en een mooie vette scheerschuim oplevert voor een optimale bescherming. Na het scheren gebruik ik altijd een aftershave of voedende crème om de huid te kalmeren.

Personna DuoFit scheermes

Scheren van de baard met Personna DuoFit

Scheren met Personna DuoFit gaf een mooi glad resultaat wat vergelijkbaar is wanneer ik met Gillette mesjes scheer. Na de tweede keer scheren ervoer ik wel iets meer huidirritatie dan bij Gillette. De handgreep zet je vrij recht op de huid en dat vond ik wel even wennen. Dat kan wellicht iets van de irritatie verklaren. Mijn huid is daarnaast gewend aan mesjes van Gillette, wat mogelijk ook wat irritatie tot gevolg heeft. Misschien dat na een aantal scheerbeurten dit niet meer voorkomt. Tijdens het scheren brengt de strip met aloë vera en vitamine E een kleine hoeveelheid aan op de huid om het te kalmeren tijdens het scheren. Bij Gillette geeft de strip alleen bij de eerste scheerbeurten een hoeveelheid af en bij Personna zal dit niet anders zijn.

Als je dit scheersysteem gebruikt raad ik je aan regelmatig te scheren. Ik scheer mijn baardgroei maar één a twee keer per week. Toen ik dit scheersysteem testte was de laatste scheerbeurt een week geleden. Bij het scheren liep het mesje direct vol met haren en dit kreeg ik er niet uitgespoeld met water. Scheren met veel haren tussen de messen lukt niet. De mesjes zitten in een gesloten houder, waardoor ik de haren er niet met water uit kon spoelen. Ik moest de houder zelfs met een dun voorwerp leeg maken. Ter vergelijking, mijn Gillette Mach 3 Turbo mesjes lopen ook vol, maar de achterkant van het meshouder is open waardoor de haren kunnen worden weggespoeld.

Scheren van het hoofd met Personna DuoFit

Zo'n review doe ik dan meteen wel erg goed, want ik heb mijn hoofd ook met de Personna DuoFit geschoren. Ook dat doe ik, net als mijn baard, één a twee keer per week.

Het scheren van het hoofd met dit systeem raad ik niet aan. Ik heb verschillende wondjes gekregen. De hoofdhuid is minder strak dan de huid op de wangen en in de hals, waardoor de hoofdhuid iets meegeeft en tegen de messen komt. Waarschijnlijk heb ik ongemerkt/per ongeluk het mes te hard op de huid geduwd, wellicht had de andere positie - iets rechter dan ik gewend ben - van de handgreep er mee te maken.

Met de mesjes van Gillette heb ik ook wel eens wondjes, maar niet zo erg als bij dit systeem. Met wat meer ervaring met dit systeem kan het resultaat best verbeteren.

Personna Platinum dubbelzijdig veiligheidsmesPersonna is vooral bekend van dubbelzijdig veiligheidsmessen

Conclusie van Personna DuoFit

Voor mij is het gebruik van het Personna DuoFit scheersysteem helaas eenmalig. Het systeem scheert de baard goed en het resultaat is mooi glad. Ik had wel iets meer irritatie dan met mesjes van Gillette en moest wennen aan de positie hoe je de handgreep moet houden. Ik scheer maar één a twee keer per week en dan lopen de mesjes vol en die krijg je maar moeilijk leeg. Hoe lang de mesjes mee gaan en hoe veel keren je er mee kan scheren kan ik dus niet zeggen. Omdat ik één systeem wil waarbij ik zowel de baard als het hoofd kan scheren blijf ik voorlopig bij mijn oude mesjes.

Deze blogpost is niet gesponsord. Ik kocht dit scheersysteem zelf in de winkel omdat het me een goedkoop alternatief leek voor de mesjes die ik eerder gebruikte.

Tags: Review Scheren

Deel deze blogpost

2 Reacties

Jammer dat je niet zulke goede ervaringen hebt. Mijn vriend zoekt ook vaak naar het juiste mesje, en dat blijkt niet eenvoudig. Heeft ook al vanalles geprobeerd.

Beantwoorden

Ik heb geen idee van het scheerresultaat. Na een kwartier is het me nog niet gelukt de handgreep en het mesje aan elkaar gekoppeld te krijgen. Ik was eigenlijk op zoek naar hoe dat zou moeten...

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt