Recept: Arretjes cake zonder ei

| | 0 Reacties

Arretjescake is een eenvoudige chocoladecake die je niet hoeft te bakken. Iedereen kan het maken, succes gegarandeerd!

Onze jongste zoon is onlangs jarig geweest en ik had zin om arretjescake voor zijn verjaardag te maken. Daarom ging ik op zoek naar een goed recept om de beste arretjescake te maken.

In de meeste recepten die ik tegenkwam wordt rauwe ei gebruikt. Ik gebruik nooit rauwe ei in cake, taart of gerechten in verband met een mogelijke besmetting met salmonella. Misschien is de kans op besmetting maar heel klein, maar ik neem geen risico. Gelukkig is arretjescake heel goed zonder rauwe ei te maken.

Wat ik enorm handig aan arretjescake vind is dat je geen oven nodig hebt om deze cake te maken. Arretjescake is echt super makkelijk te maken en superlekker!

Het moeilijkste aan dit recept is dat de arretjescake twee uur in de koelkast moet en dat je er de hele tijd af moet blijven!

Wat heb je nodig voor arretjescake zonder ei

  • 200 gram roomboter
  • 50 gram pure chocolade (van een reep pure chocolade)
  • 60 gram cacaopoeder
  • 200 gram biscuitjes
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 kleine pan
  • 1 grote pan of 1 grote kom
  • bakpapier
  • vershoudfolie
  • spatel
  • cakeblik of een andere bakvorm

Hoe maak je arretjescake zonder ei

  1. Smelt boter in een kleine pan of in de magnetron.
  2. Roer de basterdsuiker door de gesmolten boter.
  3. Smelt de chocolade. (Gebruik hier de grote pan voor of giet de boter en basterdsuiker in een kom en hergebruik de kleine pan).
  4. Roer de gesmolten chocolade samen met de cacao door het boter en basterdsuiker mengsel.
  5. Verkruimel de biscuitjes en roer dit door het mengsel.
  6. Doe de helft van het mengsel in het bakblik en duw dit goed aan. Je kan hiervoor een spatel gebruiken. Doe bakpapier in het bakblik voordat je het mengsel er in doet, dan dan krijg je de cake er later makkelijker uit.
  7. Doe de andere helft er bij en duw dit ook goed aan.
  8. Dek het bakblik af met vershoudfolie en zet het minimaal twee uur in de koelkast.

Variatietips

  • In plaats van bicuitjes kan je bijvoorbeeld bastognes of bitterkoekjes gebruiken
  • Roer 100 gram noten in het mengsel en doe dan 50 gram biscuitjes minder
  • Duw Maltezers chocoladekogels in de cake (na stap 7) voor een extra bite
  • Versier de cake met een discodip, zoals op de foto

Arretjescake bewaren

Alsof je arretjescake wilt bewaren?! Ik eet het liefste veel. Niet dat het zo gezond is, maar het zó lekker.

Als je sterk genoeg bent om er af te blijven, kan je de cake het beste in de koelkast bewaren.

Je kan arretjescake goed invriezen. Ik snijd de cake in plakken en vries de losse plakken in. Je hoeft dan niet de hele cake ineens te ontdooien en te eten (alsof dat een straf is :-) .

Geniet van jouw zelfgemaakte arretjescake!

Heb jij wel eens arretjescake gemaakt? Deel jouw recept en variatietips via een reactie!

Tag: Recept

Deel deze blogpost

Reacties

Laat als eerste een reactie achter! Reacties zijn altijd welkom.

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

All links are rel="nofollow" and all spam will be removed.

Alle links zijn rel="nofollow" en spam wordt direct verwijderd.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt