Review Landal Miggelenberg

| | 1 Reactie

Hier lees je mijn uitgebreide beoordeling van mijn verblijf in een luxe vrijstaande bungalow op Landal Miggelenberg.

We zaten in een vrijstaande bungalow op Landal Miggelenberg vlakbij Hoenderloo op de Veluwe op steenworp afstand, nou ja 3 kilometer, van Nationaal park De Hoge Veluwe. Het was een heerlijk weekend. Het weer was redelijk goed dit weekend, droog en een graad of 7. Alleen zondagmiddag wat motregen. De zon hebben we niet gezien, maar dat mag de pret niet drukken. Dit weekend verbleven we op het park. Mijn schoonouders hadden ons uitgenodigd.

Ik had van te voren bewust geen recensies gelezen op Zoover of TripAdvisor. Ik wilde me laten verrassen. Hier volgt mijn review van mijn verblijf op Landal Miggelenberg.

Landal Miggelendal luxe bungalow We (ik, Eva en onze kinderen van 4 en 6 jaar) verbleven met 6 personen in een luxe 8 persoons bungalow. Gelukkig is het ook echt een ruime bungalow waar 8 personen in kunnen verblijven. Ik heb regelmatig in bungalows verbleven waar maar de helft van het opgegeven aantal mensen comfortabel konden verblijven. In deze bungalow is dat dus niet het geval en is er genoeg ruimte.

De bungalow is voorzien van een keuken met combimagnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, Nespresso apparaat, vaatwasser, moderne gaskachel om het gezellig mee te maken, gratis WiFi voor zes apparaten in de bungalow, stereoset, tv, overdekt terras met meubilair, bijkeuken met wasmachine, slaapkamer met badkamer met ligbad op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, badkamer met douchecel, zonnebank en een sauna.

Ik had een infrarood sauna verwacht maar het is een echte traditionele Finse sauna waar je water over hete stenen kan gieten om stoom te creëren. Daar heb ik zaterdag natuurlijk wel even gebruik van gemaakt. Heerlijk! Eigenlijk had ik vrijdag al in de gewild, maar ik had een paar glaasjes Veluwse Zwienenbitter op. Nou ja, een stuk of 4. Met alcohol op ga ik de sauna niet in. Ik ben bang dat de drank slecht valt. Het was heerlijk. Ik voelde me als nieuw. Refurbished heet dat tegenwoordig geloof ik :-)

Landal Miggelendal bungalow review De bungalows van dit type zijn vrij nieuw. Het was netjes schoon gemaakt. Ik kon geen viezigheid ontdekken. En dat doet mij goed. Als het op hygiëne in vakantiebungalows aankomt ben ik heel kritisch. Ik krijg vaak in accommodaties last van acute smetvrees. Bij aankomst waren de bedden keurig opgemaakt. Ik vind dat het interieur goed op elkaar is afgestemd en meubilair ziet er netjes uit. Ik heb geen vlekken of slijtage gezien. De eerste avond kwam iemand van het service team aan de deur. Ze vroeg of alles maar wens was qua schoonmaak. Wat ons betreft wel! En goede service. We hebben wel eens anders meegemaakt qua schoonmaak én service. En dat er iemand langs komt om even te informeren of alles naar wens is heb ik nog niet eerder meegemaakt.

De bungalow waar wij verbleven heeft nummer 189, voor het geval je enthousiast bent geworden van mijn post en ook even een weekendje wilt relaxen.

Park

Het park ligt vlakbij het dorp Hoenderloo op de Veluwe. Het park ligt midden in het bos. Vanuit het park loop je zo het bos in voor een ontspannende wandeling. In het park liggen 270 bungalows. Het park is voorzien van een leuk overdekt zwembad, beautysalon, brasserie met terras binnen en buiten, Grand Café, cafetaria, kleine supermarkt, bowlingbaan, mini golf, kinderboerderij en een leuke speeltuin voor de kinderen.

Een deel van de speeltuin is omringd met water, een speeleiland. Heerlijk om in te spelen als het lekker warm weer is. Mijn kinderen hebben nog geen zwemdiploma, dus is het noodzakelijk dat ik of Eva toezicht houden. En dat betekent dat je er een beetje bij staat, want je kan niet even lekker zitten. Bij het restaurant kan je wel op het terras zitten dat uitzicht heeft op de speeltuin, maar dat is mij te ver weg. Ik wil direct kunnen ingrijpen. De kinderen wilden de eerste keer natuurlijk niet over de dam of het bruggetje lopen om op het speeleiland te komen. Ze moesten door het water, want ze hadden laarzen aan. Maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. De oudste kwam met droge voeten over. De jongste liep door een iets dieper deel en toen liepen zijn laarzen vol met water. En dat was het einde van de ontdekkingstocht op vrijdag. Natte voeten bij een temperatuur van ongeveer 7 graden is niet fijn.

We hadden de fietsen van de kinderen meegenomen en dat is echt handig op een groter Landal park zoals de Miggelenberg. De afstanden zijn net even wat makkelijker en sneller te overbruggen met de kinderen op de fiets. Soms is het wel een flinke klim omdat het park erg heuvelachtig is. De naam Miggelenberg doet dat ook al vermoeden. Op het park worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen. Onze kinderen zijn niet zo van georganiseerde activiteiten dus van de activiteiten en animatie kan ik niets zinnigs zeggen.

De site van Landal overdrijft lichtelijk, vind ik. Op de site staat dat het net is of je geen buren hebt omdat de bungalows zo ver uit elkaar staan. Nu zal dat voor een aantal bungalows misschien zo zijn, maar over het algemeen vind ik dat de bungalows net zo dicht bij elkaar staan zoals op elk ander park welke ik tot nu toe heb bezocht.

Het overdekte zwembad is groot genoeg. Het was er niet druk. Ik kan me voorstellen dat het zwembad in het hoogseizoen net te klein zal zijn. Er is een peuterbadje met warm water. Het water is er warmer dan in het grote bad. Het water is lekker qua temperatuur. De diepte van het zwembad varieert van 100 tot 130 cm. Er is een stroomversnelling, een soort paraplu wat water spuit en een gedeelte met een soort ligbed onder water met waterjets. Er is een snelle glijbaan en een apart zitbad met heerlijk warm water. Bij elke trap moet je even opletten. Naast elke trap zit een muurtje onder water. Als je er langs zwemt zie je dat muurtje makkelijk over het hoofd waardoor je je kan bezeren.

De gratis WiFi krijg je volgens mij alleen bij de luxe bungalows. In het restaurant is gratis WiFi. Om in je bungalow WiFi te krijgen moet je een code kopen bij de receptie. Ik vind de WiFi goed op mijn iPad. Websites worden snel geladen. Dat kan natuurlijk langzamer worden als er meer gebruikers zijn. Voor mijn gevoel waren de meeste bungalows wel verhuurd.

Op de tv's zijn geen kinderzenders te ontvangen. Het is daarom handig een aantal leuke kinderfilms mee te nemen op USB stick. Die USB stick kan achter in de tv. We hadden ook de tablet van de kinderen mee. Handig, vooral bij regenachtig weer.

Landal Miggelendal vakantiepark

Omgeving

Wij hebben eigenlijk niet zo heel veel gedaan in de omgeving van het park. We waren er van vrijdagmiddag half vier tot zondagavond zes uur. De kinderen wilden sowieso een paar keer naar de speeltuin en het zwembad op het park. En een weekendje vliegt sowieso snel voorbij.

We hebben een heel leuk weekend gehad! Het weekend was jammer genoeg zo om. Volgende keer blijven we langer. En dan kunnen we iets meer van de omgeving zien, want in de buurt van het park zijn veel leuke dingen te doen. In een straal van ongeveer 30 kilometer onder andere:

Deze review is niet gesponsord. We verbleven hier voor een weekend en ik vind het leuk om reviews te schrijven.

Wat zijn is jouw ervaring met Landal Miggelenberg?

Tags: Dagboek Review Weekendje weg

Deel deze blogpost

Volgende

1 Reactie

Mooi park in een mooie omgeving vriendelijke mensen en we hebben daar goed gegeten.
Toch een paar min puntjes:
Hygiene kan beter, de ramen zaten onder de hondenneuzen en de rest kan ook zeker beter.
Wifi viel steeds weg.
En het meest vervelende, mijn hondjes hebben er vlooien opgelopen.

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt