Update #2

| | Laatst aangepast: Woensdag 18 januari 2017 om 21:11 uur | 3 Reacties

Het gaat nog niet goed met mijn gezondheid. Ik heb besloten dat ik heel af en toe een zeikblog mag posten, een blogpost waarin het allemaal niet leuk en aardig hoeft. Het mag niet te vaak van mezelf, want ik wil dat 10100 een positief en happy blog blijft.

Tja mijn gezondheid.. Ik ben al vijf jaar en drie maanden bijna elke dag duizelig en dat is zwaar %@#$! De eerste jaren had ik vaak last van zware aanvallen. Zo'n aanval dat je niet uit bed komt, omdat je zo duizelig bent dat je gewoon niet kan staan. En kruipend naar het toilet toe. Dat werk. Ook op het werk voelde ik vaak een aanval aankomen. Dan kwam ik vaak net op tijd thuis. Ik redde het net. Wachtte ik te lang? Was ik te hard voor mezelf? Kwam ik niet goed genoeg voor mezelf op? Ja, dat dus. Gelukkig is dat lang geleden. De laatste twee jaar heb ik alleen last van lichte aanvallen, gemiddeld twee keer per week. Ik voel de aanvallen van te voren goed aankomen en kan altijd rustig op de bank zitten en wat lezen tot het over is.

De laatste maanden heb ik bijna elke dag hoofdpijn. De hoofdpijn slaat wel eens een dag over. Het schijnt dat meer Ménière patiënten last van hebben van hoofdpijn. Soms heb ik last van (spier-) spanningshoofdpijn en heb ik een soort strakke band om mijn hoofd en soms zit het echt binnen in. Er is niets aan te doen. Afwachten en hopen dat het over gaat. Vaak heb ik een periode last van hoofdpijn en daarna maanden lang geen last meer.

Deze maand heb ik nog niet gewandeld en niet gefietst. Het is te koud, te donker, ben te moe, ben te duizelig, heb teveel last van hoofdpijn of heb gewoon geen zin. Terwijl ik wandelen zo lekker vind.

De laatste weken komt er niets uit mijn handen. Ik wil graag wat dingen uitzoeken, een beetje prutsen onder de motorkap van mijn blog en lekker bloggen, maar het lukt niet. Ik kom niet verder dan alleen een beetje op de bank hangen, maar ook vanuit horizontale positie komt niet veel goeds. Tot nu toe schrijf ik de laatste maanden ad hoc snel een blogpost.

Maar wat is er aan te doen? Hoe kan ik me minder duizelig zijn en me beter voelen? De duizeligheid heb ik weinig vat op. Zo weinig mogelijk stress is het beste en rust en regelmaat. Ik zou iets vaker kunnen mediteren. Dat doe ik toch best vaak, maar te kort. Qua hoofdpijn ben ik er niet uit. Misschien wat beter op mijn houding letten of wat minder lang achter elkaar werken en tussendoor wat meer achter mijn bureau vandaan gaan. Dat worden mijn doelen voor de komende tijd. En zo buig ik ongemerkt dit zeikblogje om naar een aanleiding om aan mezelf te werken.

Vanaf volgende week ga ik één ochtend per week thuiswerken. Ik werk alleen de ochtenden en één van die ochtenden kan dat vanuit huis. Het moet alleen technisch nog even geregeld worden, maar waarschijnlijk kan ik dus volgende week los. Ik ga een aantal weken testen of het iets helpt en of het iets voor mij is. Ik hoop op enige verbetering qua duizeligheid en hoofdpijn. Ik kan in ieder geval op één van de zwaarste dagen van de week thuis werken en dat scheelt in elk geval twee keer drie kwartier reistijd (als er geen file staat) en heel veel indrukken op het werk. Oké, toch dus iets positiefs :-)

Maandag reed ik met de auto achteruit onze oprit op. Ik lette niet op, had het te druk met de jongens en raakte de brievenbus. De brievenbus hangt aan de muur van ons huis. Eigen schuld, dikke bult. Had ik maar beter moeten opletten. Het resultaat is een beschadigde brievenbus en een kapotte achterlamp. Ik kon er wel om lachen, wat een typische actie! Gisteren reed ik weer achteruit onze oprit op en ik zei tegen de jongens: "Zal ik eens proberen de brievenbus dit keer er helemaal af te rijden?!". De jongens lachen natuurlijk, en zij vooral heel hard "Ja" roepen! Dat wilden ze wel!

Ik wens iedereen, ondanks deze zeikblog, een hele fijne en liefdevolle dag toe!

Tags: Update Zeikblog Ziekte van ménière

Deel deze blogpost

3 Reacties

Vond het uiteindelijk helemaal geen zeikblog. Af en toe is het ook goed om even alles van je af te schrijven. Ik doe het ook regelmatig. Het lucht op. Gewoon doen hoor. Wat fijn dat je nu een ochtend thuis kunt werken. Ik hoop echt van harte dat dat wellicht wat klachten zal verminderen. Het zal je hoe dan ook geen kwaad doen. Mijn wandelschema is ook niet zoals het wezen moet. Het is vies weer. Motregen en zo. Komend weekend lijkt het mooi wandelweer te zijn. Koud, maar wel veel zon. Dan ga ik er maar eens voor. Heel veel sterkte met je gezondheid. Het is niet niks als ik het zo allemaal lees.

Beantwoorden

Dan zal ik volgende keer wat meer mijn best doen qua zeikblog ;-) Het is vooral heel erg vervelend. Ook omdat het al een tijd duurt. Ik hoop dat het wat beter gaat nu ik binnenkort thuis kan werken. Het weer werkt zeker niet mee. Wandelen in de kou of met regen is gewoon niet zo aantrekkelijk. Ik ga zo toch maar even een rondje wandelen denk ik. Met wat extra kleding is dat wel te doen. Vanavond sta ik weer een uur bij het voetbalveld te kleumen wanneer ik bij de training van de jongens sta te kijken. Kan ik nu alvast even wennen aan de kou :-)

Beantwoorden

Het is geen zeikblog hoor! Zou het in jouw geval ook even spuugzat zijn allemaal. Gelukkig sluit je de blog af met een beetje humor!

Beantwoorden

Toen ik de blogpost schreef voelde het wel zo, maar misschien komt dat wel omdat ik van uit mezelf niet zo snel klaag. Als ik dan een keer klaag dan voelt dat wat onwennig.

Beantwoorden

Sterkte man! Even de frustratie eruit is altijd lekker, toch?

Beantwoorden

Het lucht inderdaad lekker op!

Beantwoorden

Laat een reactie achter Ja, leuk! Altijd welkom!

Velden met een * zijn verplicht.

*

*

* Wordt nooit openbaar gemaakt